Tuesday, May 27, 2008

Πράσινη νεράιδα! Το γνωρίζατε?

Καλώς ήλθατε,
στο σπίτι της πράσινης νεράιδας
Σ' ένα μπουκάλι αψέντι είναι κλεισμένη μια ιστορία διακοσίων χρόνων, η οποία μπορεί να διεγείρει τη φαντασία ακόμα και κάποιου ο οποίος δεν είναι αυτό που λέμε “πότης”.
Ξεκίνησε σαν φάρμακο, έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής και ενός κινήματος αμφισβήτησης, για να διωχθεί σαν αποδιοπομπαίος τράγος, απ' το συντηρητισμό και τη θρησκοληψία της τότε κοινωνίας.
Επέστρεψε δειλά μετά από περίπου οκτώ δεκαετίες, προσπαθώντας να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που άφησε στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Κανείς δεν ξέρει αν οι ξέφρενοι ρυθμοί της συνθετικής, ψηφιακής εποχής μας θα επιτρέψουν σε νεράιδες και άλλα τέτοια παρωχημένα ξωτικά να υπάρξουν ξανά, απλώς εμείς πιστεύουμε ότι τους αξίζει μια ευκαιρία.
Εδώ και τρία χρόνια ξεκινήσαμε μια προσπάθεια, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, να παρουσιάσουμε το Αψέντι στην πραγματική του μορφή και διάσταση, σεβόμενοι τόσο την ιστορία του αλλά και τη νοημοσύνη των φίλων του.

Το Αψέντι δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το Hollywood. Πολλοί σκηνοθέτες, κατά καιρούς, έχουν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μια «γουλιά» αψέντι στις ταινίες τους ποντάροντας στις μυστηριώδεις ιδιότητες του ποτού.
Κάποιες φορές η εντύπωση που δημιουργείται είναι τελείως λάθος, τόσο για το ποτό αυτό καθαυτό, όσο και για τον τρόπο προετοιμασίας και κατανάλωσης.
Παρ’ όλα αυτά, το σημαντικό είναι ότι μετά από αρκετές δεκαετίες δυσφήμισης και περιθωριοποίησης, η «πράσινη νεράιδα» πετάει πάλι ελεύθερα παντού

Moulin Rouge: Baz Luhrmann, 2001

Το Αψέντι είναι η αρχική πηγή έμπνευσης για έναν νεαρό μποέμ συγγραφέα όταν αυτός φτάνει στη Montmartre και συναντά τον Toulouse-Lautrec. Μάλιστα, είναι σε θέση ακόμα και να δει την πράσινη νεράιδα να χορεύει…σε μια κατάσταση παραίσθησης. Στη συνέχεια βέβαια, αναλαμβάνει η σταρ του Moulin Rouge…όλους τους ρόλους.

From Hell: Allen & Albert Hughes, 2001

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Λονδίνο, στα τέλη του 19ου αιώνα. Αψέντι εμποτισμένο με λάβδανο «βοηθάει» έναν πανέξυπνο αλλά παράξενο και εθισμένο στο όπιο επιθεωρητή να λύσει μια υπόθεση δολοφονιών. Ο ένοχος: Jack the Ripper!

Alfie: Charles Shyer, 2004

Ο Alfie, ένας νέος οδηγός λιμουζίνας και σεξουαλικά πολλά υποσχόμενος, έχει «ταχθεί» στην αποπλάνηση ωραίων γυναικών. Μία απ’ αυτές, του προσφέρει δύο νέες και δυνατές εμπειρίες: Το Αψέντι και την απόρριψη.

EuroTrip: Jeff Schaffer, 2004

Το Αψέντι, είναι μια από τις εμπειρίες πού ζει μια παρέα τριών φίλων, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ευρώπη μετά την αποφοίτηση τους. – Τουλάχιστον είναι κωμωδία.

Murder by Number: Barbet Schroeder, 2002

Μετά την «εκτέλεση» του υποτιθέμενου τέλειου εγκλήματος, δύο νέοι χρησιμοποιούν το «τελετουργικό» του Αψέντι, όχι μόνο για την εμπειρία, αλλά και σαν «συνδετικό κρίκο» ώστε να μείνουν μαζί… όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως είχαν σχεδιαστεί.

πηγή:www.absinthe.gr

Sunday, May 25, 2008

Βοήθησε και εσύ αν μπορείς!!!

"Η παλιά συμφοιτήτριά μας και δική μου συνάδελφος και φίλη, Γεωργία, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Έχει ένα παιδάκι 1 1/12 χρονών(το δεύτερό της) που προσβλήθηκε από λευχαιμία και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης από τη Μ.Εβδομάδα κια για 3 μήνες. Το παιδάκι είναι ήδη καλύτερα μετά από κάποιες θεραπείες που του έγιναν, αλλά θα έχει σ'αυτό το διάστημα ανάγκη από αιμοπετάλια τύπου Α. Αυτά μπορεί να τα δώσει κάποιος με ομάδα αίματος Α στο αιματολογικό κέντρο του νοσοκομείου (και μόνο στο νοσοκομείο) . Το τηλ. του αιματολογικού είναι 2310892816 στο όνομα Τσιτσιπάς Σωκράτης(το παιδί) του Σωτηρίου(ο πατέρας).
Αν έχετε γνωστούς στη Θεσ/νίκη μπορείτε να τους ενημερώσετε, ώστε να γίνουν δότες."
Προωθήστε κι εσείς από τα ιστολόγιά σας το μήνυμα αυτό. Ας δείξουμε άλλη μια φορά τη δύναμη των blogs!

Aντιγραφή από το ιστολόγιο του Άννα

Friday, May 16, 2008

Έρευνα: το κινητό πιο σημαντικό ακόμα και από το πορτοφόλι

Πάνω από το ένα τρίτο των χρηστών θα επέλεγαν μόνο το κινητό τους τηλέφωνο αν έπρεπε να εγκαταλείψουν το σπίτι παίρνοντας μόνο ένα πράγμα μαζί τους. Το πορτοφόλι, τα κλειδιά, το laptop καθώς και το MP3 player θα έμεναν πίσω.
Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία ερευνών IDC για την Καναδέζικη Nortel Networks και από τους 2.367 ανθρώπους που ερωτήθηκαν το 38% απάντησε ότι θα επέλεγε να πάρει μαζί του το κινητό του ενώ το 30% το πορτοφόλι του.
Η έρευνα είχε σκοπό να ανακαλύψει σε τι ποσοστό οι άνθρωποι έχουν εξάρτηση από τις ηλεκτρονικές τους συσκευές και τις διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Facebook και το chat.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε διάφορες χώρες παγκοσμίως και η χώρα με τους πιο εθισμένους πολίτες από το ίντερνετ αναδείχθηκε η Κίνα ενώ Καναδάς και Αραβικά Εμιράτα βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των 17 χωρών που εξετάστηκαν.
Σύμφωνα με την έρευνα ο αριθμός των εξαρτημένων χρηστών θα αυξηθεί κατακόρυφα τα επόμενα 5 χρόνια.

Πηγή: e-go.gr

Sunday, May 11, 2008

1 χρόνος

Είναι τα πρώτα μου ηλεκτρονικά γενέθλια !Γιούπι!!!