Friday, March 28, 2008

Road Explorer : Νέο χαρτογραφικό portal

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ!!!

Οι εκδόσεις ROAD παρουσίασαν μια νέα διαδραστική εφαρμογή πλοήγησης (www.roadexplorer.gr) που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πλοηγηθούν στους χάρτες και τις δορυφορικές εικόνες και ορίζοντας σημείο αφετηρίας και προορισμού, να εντοπίσουν τη βέλτιστη δυνατή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν. Ο εντοπισμός της διεύθυνσης γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά, ακόμη και αν ο χρήστης εισάγει τη διεύθυνση ανορθόγραφα ή με ελλιπή στοιχεία. Μπορεί στη συνέχεια να ορίσει το σημείο ως αφετηρία ή προορισμό και να πλοηγηθεί από και προς αυτό, να λάβει οδηγίες για τη διαδρομή και στη συνέχεια να τυπώσει το χάρτη και τις οδηγίες.
Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μεγεθύνει το χάρτη, να μεταπηδήσει από ένα σημείο της διαδρομής σε ένα άλλο και να δει σε ψηφιακό παράθυρο επιμέρους λεπτομέρειες της. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εντοπίσουν σημεία ενδιαφέροντος στο χάρτη και να αντλήσουν σημαντικές πληροφορίες για αυτά. Τα σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι, δημόσιες υπηρεσίες, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, φαρμακεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κινηματογράφοι, εταιρείες, κ.λπ) μπορούν να εντοπιστούν στο χάρτη μέσω απλής ή θεματικής αναζήτησης και να οριστούν ως σημείο αφετηρίας ή προορισμού, ενώ παρέχονται σημαντικές πληροφορίες σε ψηφιακά παράθυρα (τίτλος, διεύθυνση, τηλέφωνο, φαξ, φωτογραφίες, λογότυπο και σύντομη περιγραφή).
Το χαρτογραφικό portal RoadExplorer μπορεί να αποτελέσει και ένα νεωτεριστικό τρόπο προβολής για οργανισμούς και επιχειρήσεις στα πρότυπα του mapvertising. Oι εταιρίες που θα επιλέξουν να προβληθούν στο RoadExplorer, θα μπορούν να εντάξουν τα «σημεία» τους στο χάρτη (έδρα, υποκαταστήματα κλπ),ως επιπλέον σημεία ενδιαφέροντος.

Πηγή:www.insomnia.gr

1 comment:

Ιφιγένεια said...

μμμμμ .... Πολύ ενδθαφέρον !!!
Σέυχαριστώ Αχιλλέα !